Méér Nieuws!

Dode hoek project groepen 7 en 8

maandag 27 mei 2019

Vandaag is vanuit Veilig op Weg een auto van Suez ism  Transport Logistiek Nederland op onze school geweest om kinderen uit de groepen 7 en 8 les te geven over de dode hoek van vrachtwagens.

   


Sponsorloop 2019

donderdag 18 april 2019

Op donderdagmiddag 18 april hielden wij onze sponsorloop voor Stichting Trichy Kids in India. En dit is onze opbrengst: € 4536, 70!

Met dank aan alle kinderen en donateurs voor deze geweldige opbrengst!

In het Haagse Beemden Nieuws is hierover een mooi artikel geplaatst. Dit kunt u bekijken op de website www.hbnieuws.nl


verkeersactie 15 en 30 km

maandag 8 april 2019

Op maandag 8 april j.l. is de actie ‘bedankt dat je langzamer rijdt’ gestart. Dit is een samenwerking tussen het buurtinitiatief Gageldonk, de Gemeente Breda, NBS de Hoogakker en onze school. Aan alle gezinnen op beide basisscholen zijn ook stickers en contracten uitgedeeld.

Zie ook het artikel op Omroep Brabant. Klik op deze link.


Twee geweldige optochten!

zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart hebben we met onze carnavalsvereniging C.V. De Werftknetters weer twee geweldige optochten gelopen.

Op zaterdag liepen wij door ons eigen Giegeldonk. Met wel 69 kinderen en 18 volwassenen hadden we weer een behoorlijke groep. De kinderen hadden een hele goede interactie met het publiek. En door het leuke bijpassende liedje, dansje, aankleding en geweldige wagen was het voor ons helemaal af. We behaalden in het thema ‘ZO DOEDE DA’ de 1e prijs van de scholen. Natuurlijk zijn wij daarop supertrots!

Op zondag door de binnenstad leek het er even op dat het weer het ons moeilijk ging maken. Maar toen de optocht vertrok  was het goed te doen. De organisatie had de optocht iets ingekort, het extra rondje over de Grote Markt was er dit jaar vanwege het weer niet bij. Ook vandaag waren we weer supertrots op onze kanjers die het publiek er geweldig bij betrokken hebben. We hebben  het thema ‘DA ZIEDE (in de) ZOO’ dusdanig goed uitgebeeld dat de jury het ook hier heeft beloond met de 1e prijs! 

Op carnavalbreda.nl en giegeldonk.nl zijn er heel veel foto’s te zien, ook van het wagentjes kijken op maandag 25 februari en het prinsenbezoek op onze school op vrijdag 1 maart.


Sinterklaas op De Werft

maandag 3 december 2018

Wij kijken weer terug op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest op De Werft. ’s Ochtends werd Sint ontvangen in de middenhal van de school, waar alle kinderen zijn komst afwachtten. Op vrijdag 30 november hebben wij een film bekeken over Caballos, die de hulp had ingeroepen van de leerkrachten van De Werft, daar hij van de stoomboot was gevallen en er achter kwam dat hij niet kon zwemmen. Vandaag zagen we hoe het was afgelopen en jawel hoor. …wij konden op de film zien dat hij alles goed had volbracht en hij kreeg daarom van de Sint het officiële Pieten zwemdiploma.

Daarna nam Sint ruim de tijd voor de groepen 1-2 in de onderbouwhal. Zij trakteerden hem op leuke dansjes en rijmpjes en versjes. ’s Middags waren de overige groepen aan de beurt en we hebben samen heel wat afgedanst, gezongen en vooral gefeest voor én met de Sint!

Sinterklaas, Zankos en Caballos, dank jullie wel voor deze geweldige dag! Tot volgend jaar!

Groetjes van kinderen, ouders en het team van Kbs De Werft

Sinterklaasfilm 2018

vrijdag 29 november 2018

Vandaag hebben we samen met de kinderen in de eigen klas de nieuwe Sinterklaasfilm bekeken. Wat is er gebeurd?
Caballos belt in paniek de leerkrachten van De Werft voor hulp. Hij is namelijk van de stoomboot gevallen en is daar ontzettend van geschrokken, want hij kan niet zwemmen…Hij krijgt van de leerkrachten van De Werft en van meneer Laurens van zwemschool de 3 Berken zwemles. Zal hij zijn zwemdiploma halen en voortaan weer de stoomboot op durven gaan?

Natuurlijk willen wij u deze film niet onthouden, dus kunt u deze film bekijken op Sinterklaas op De Werft 2018

Veel kijkplezier gewenst!


Renovatie schoolgebouw

Breda, 9 november 2018

De renovatie van ons schoolgebouw is succesvol afgerond. In de zomervakantie is er ontzettend hard gewerkt, wat vooral niet meevalt vanwege de uitzonderlijk hoge temperaturen. Daarvoor onze complimenten aan alle harde werkers !

Wat is er allemaal gebeurd?

  • Alle kozijnen zijn vervangen door aluminium / kunststof kozijnen. Dit geeft direct een andere uitstraling van de school;
  • Binnen zijn alle plafondplaten vervangen door nette witte platen;
  • nagenoeg alle deuren en kozijnen zijn geschilderd;
  • er is in de hele school nieuwe vloerbedekking gelegd;
  • in de lokalen zijn ventilatieroosters in de kozijnen aangebracht en in het plafond zijn ventilatieroosters verwerkt voor een betere luchtcirculatie in de lokalen.
  • de zonweringen zijn vervangen door electrische screens;
  • Bij beide entrees zijn vernieuwd;
  • De houten boeiborden aan de buitenzijde van het gebouw zijn inmiddels allemaal vervangen door duurzaam Trespa.

Hieronder een foto impressie van wat er allemaal is gebeurd. (klik op de foto om te vergroten)

             


Een succesvolle Halloweentocht

Breda, 27 oktober 2018

We mogen weer terug kijken op een geweldige Halloweentocht. Wel méér dan 230 kinderen griezelden mee in onze wijk!

Natuurlijk bedanken we al die ouders die deze tocht hebben mogelijk gemaakt voor de tijd en enthousiasme. We hebben van ouders en kinderen ontzettend leuke reacties mogen ontvangen! Dit belooft weer wat voor volgend jaar! Griezelen jullie dan ook weer mee?

Groetjes van het halloweencomité van de Werft


Sponsorloop voor Stichting Hulphond

Breda, 23 maart 2018

Op vrijdagmiddag 23 maart a.s. hebben wij onze jaarlijkse sponsorloop gehouden. Ditmaal gaat de opbrengst naar Stichting Hulphond. De opbrengst van onze gezellige en geslaagde sponsorloop is een bedrag van

€4567,89!

Een geweldige opbrengst!

Met dank aan alle sponsoren voor de bijdrage en de kinderen voor hun geweldige inzet!


Ernst en Bobbie op De Werft

Breda, 30 mei 2017

Vandaag kregen wij op school zéér bijzonder bezoek van Ernst, Bobbie en de Rest. Als gezamenlijke actie van de Bredase Jumbo supermarkten deden zij een aantal scholen in Breda aan ter promotie van de Theatervoorstellingen, welke binnenkort in Breda komen. Als je boodschappen doet bij een van de Jumbo’s in Breda die deze actie ondersteunen, kun je sparen voor gratis kaartjes voor Ernst, Bobbie en de rest.

Toen wij te horen kregen dat Ernst en Bobbie op onze school zouden komen, waren wij dan ook gelijk reuze enthousiast!

Er mochten 4 kinderen een rondje meerijden in de megagrote limousine. Deze kinderen hadden vragen voor Ernst en Bobbie. We zijn zeer benieuwd naar de antwoorden!! Natuurlijk zijn we daarna nog met Ernst en Bobbie op de groepsfoto geweest. En de ‘Rest’ waren wij in dit geval!! 😉

Met dank aan Jumbo Miegielsen op winkelcentrum de Donk voor deze leuke verrassing!! Kijk op de facebookpagina van Jumbo Miegielsen voor nóg meer foto’s!!

En als je op de foto’s op deze pagina klikt worden ze vergroot!

 

 

 

   

2x kampioen schoolvoetbaltoernooi

5 en 19 april 2017

De afgelopen weken zijn er twee teams kampioen geworden tijdens de Haagse Beemden schoolvoetbaltoernooien.

Op 5 april was dat team Werft 1 van groepen 7-8.

Op 19 april was dat team Werft 1 van groepen 3-4.

Beide teams van harte gefeliciteerd! En natuurlijk waren ook de andere teams heerlijk bezig op het veld. En wederom een geweldige organisatie van de vele vrijwilligers die deze toernooien al jaren organiseren!


Geweldige opbrengst Sponsorloop !!

Breda, 13 april 2017

Op donderdag 13 april j.l. hebben wij onze jaarlijkse sponsorloop gehouden.  Ons doel is dit jaar de jeugd in San Salvador. In deze stad in het land El Salvador vindt veel criminaliteit plaats. Geen veilige plek voor de kinderen/jeugd vanwege de vele criminele bendes. Deze kinderen gaan wij helpen. Van ons sponsorgeld worden wijkcentra gebouwd zodat de kinderen niet op straat rond hoeven te hangen en zich op een veilige plaats positief kunnen ontwikkelen.

De kinderen hebben tijdens deze reuze gezellige loop een bedrag van

€ 4123,45

opgehaald! Gefeliciteerd!!