Bibliotheek Ouders

De beheerders van de bibliotheek van Kbs De Werft

Biebouders

Op onze school is een uitgebreide bibliotheek waarin méér dan 3000(!!) recente boeken beschikbaar zijn voor kinderen van onze school om te lezen. En allemaal in verschillende lees-niveaus. Vanaf groep 1 worden de kinderen wegwijs gemaakt in onze ‘Schoolbieb’.

De bibliotheek maakt deel uit van onze Ontdekkluis en wordt op orde gehouden door ouders. Zo’n bibliotheek vraagt echter (mits je het goed wilt doen) best wat ‘onderhoud, want alle boeken moeten natuurlijk netjes gesorteerd blijven in de kasten, zodat de kinderen ze zelf kunnen vinden. Ook moeten nieuwe boeken ‘gelabeld’ en gekaft worden. In de ‘biebcomputer’ is allerlei informatie te vinden over de boeken en wordt daarin tevens bijgehouden door wie de boeken zijn geleend, net als in de lokale bibliotheek. Dit alles is niet mogelijk zonder de inzet van deze ouders.

Openingstijden

(onder voorbehoud, bij voldoende bezetting!)

Dinsdagmiddag

14.00 – 15.30 uur

Woensdagochtend

11.00 – 12.30 uur

Donderdagmiddag

14.00 – 15.30 uur

Vrijdagochtend

11.00 – 12.15 uur

Mocht u de mogelijkheid en interesse hebben om op (een van) deze tijden te kunnen helpen om onze ‘bieb’ op orde te houden en de uitleen aan kinderen in goede banen te leiden dan kunt u informatie opvragen of zich melden bij meneer Ger (directie).

Mochten deze tijden u niet schikken, maar bent u wel op een andere tijd beschikbaar? Dan verzoeken wij u contact op te nemen, zodat wij dit kunnen afstemmen met de groepen.