Aanmelden

Vanaf wanneer is uw kind leerplichtig?

Kinderen zijn vanaf 5 jaar leerplichtig, maar mogen vanaf 4 jaar naar de basisschool. De leerplicht staat wettelijk vast. Vanaf de leeftijd van 3 jaar wordt u door de overheid geïnformeerd over het kiezen van een basisschool. Het is dan ook al raadzaam om uw kind op dat moment bij een basisschool in te laten schrijven. Net voordat uw kind 4 jaar wordt mag hij of zij al een aantal dagdelen komen ‘wennen’ in de groep. Op de Werft zijn dit 6 dagdelen. Uw zoon / dochter ontvangt een maand tot anderhalve maand van tevoren een persoonlijke uitnodiging, waarin alle dagdelen staan vermeld waarop hij of zij op school mag komen wennen. Als uw zoon/dochter 4 jaar is komt hij of zij dagelijks naar school.

Voor meer informatie over de wettelijke aanmeldingsprocedure van uw kind op de basisschool verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Een bewuste keuze

Om de juiste keuze te kunnen maken, leiden we u eerst graag rond op De Werft. De website geeft u al een beeld van onze school, maar de sfeer proeft u nog beter als de school ‘in bedrijf ‘ is. Onze schooltijden zijn van 8.45 uur tot 12.15 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Kennismakingsgesprek

Mocht u nou nieuwsgierig zijn naar onze school? Laten we dan kennismaken, al uw vragen beantwoorden en een rondje door de school lopen. Als u onderstaand formulier invult, nemen wij contact met u op. Dan kijken we samen welk moment uitkomt en maken we een afspraak om de school te bezoeken. Dit gesprek is natuurlijk vrijblijvend, want het is goed om scholen te vergelijken. Het gevoel bij een school moet goed zijn, want u gaat hier per slot van rekening de komende jaren veel tijd doorbrengen. Uw kind is natuurlijk ook welkom bij de kennismaking. (U kunt ook op di-do-vr bellen met onze administratie: 076-5410515)

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ