Aanmelden

Vanaf wanneer is uw kind leerplichtig?

Kinderen zijn vanaf 5 jaar leerplichtig, maar mogen vanaf 4 jaar naar de basisschool. De leerplicht staat wettelijk vast. Vanaf de leeftijd van 3 jaar wordt u door de overheid geïnformeerd over het kiezen van een basisschool. Het is dan ook al raadzaam om uw kind op dat moment bij een basisschool in te laten schrijven. Net voordat uw kind 4 jaar wordt mag hij of zij al een aantal dagdelen komen ‘wennen’ in de groep. Op de Werft zijn dit 6 dagdelen. Uw zoon / dochter ontvangt een maand tot anderhalve maand van tevoren een persoonlijke uitnodiging, waarin alle dagdelen staan vermeld waarop hij of zij op school mag komen wennen. Als uw zoon/dochter 4 jaar is komt hij of zij dagelijks naar school.

Voor meer informatie over de wettelijke aanmeldingsprocedure van uw kind op de basisschool verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Een bewuste keuze

Om een goede en bewuste keuze te kunnen maken is het van belang dat u zich laat informeren en rondleiden op een basisschool. Middels deze website trachten wij u weliswaar al een goed beeld te geven van onze school, maar de sfeer proeft u het beste tijdens de schooluren als de school ‘in bedrijf ‘ is. Onze schooltijden zijn van 8.45 uur tot 12.15 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Kennismakingsgesprek

U wordt, op uw verzoek, uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarbij u een zo goed mogelijk beeld krijgt van onze school. Dit gesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend en u bent vrij om ook andere scholen te bezoeken, waardoor u de beste keuze kunt maken voor een school voor uw kind. Natuurlijk is uw zoon of dochter van harte welkom bij dit gesprek en de rondleiding.

Mocht u een kennismakingsgesprek wensen, dan kunt u een afspraak maken via onderstaand formulier of telefonisch contact opnemen met onze administratie via telefoonnummer 076-5410515.

Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ